Bestandssjablonen voor Visionplanner

Visionplanner kent verschillende inrichtingen qua periode indelingen als speciale modellen voor bijvoorbeeld de financieringsaanvraag.Hieronder staat een lijst met alle door Visionplanner gratis beschikbare modellen.

Let wel op dat niet alle sjablonen voor u van toepassing kunnen zijn op het product dat u heeft aangeschaft. Zo heeft u de module jaarrekening nodig om de jaarrekeningmodel te kunnen gebruiken.

Om het sjabloon te kunnen gebruiken dient u eerst het bestand te downloaden door op de link van het bestand te klikken. Maakt u gebruik van Internet Explorer, dan kiest u gelijk bij het downloaden voor Uitvoeren. Vervolgens kunt u kiezen uit twee opties (Figuur 4 Bestands model sjabloon opslaan):

• sjabloon opslaan in de persoonlijke map bij Downloads (dit kan van toepassing zijn wanneer u geen rechten heeft van uw systeembeheerder om programma’s te installeren)
  • sjabloon opslaan in de Programma map (wat aangeraden wordt als u wel de beheerders rechten heeft)

Figuur 4 Bestandsmodel sjabloon opslaan

Andere internetbrowsers zullen de bestanden eerst opslaan, daarna voert u het bestand uit van de plek waar ze zijn opgeslagen. Voor sommige versies van Internet Explorer geldt tevens dat bestanden eerst opgeslagen dienen te zijn voor implementatie binnen Visionplanner. Als u dit heeft gedownload kunt u nu via de Menu Bestand | Nieuw selecteren en gebruiken.

Als u het model, bijvoorbeeld jaarrekening, heeft gedownload kunt u het beste het model doorlopen met behulp van de assistent. Deze staat rechtsonder in het bestand:

De geconsolideerde jaarrekening werkt alleen als u gebruik maakt van het Jaarrekening-model als onderliggende bestanden!