Elsevier Nextens VPB/IB export vanuit Visionplanner

Dit artikel  beschrijft hoe de koppelingen worden gemaakt voor een export naar een *.xml- bestand ten behoeve van de externe jaarstukken van Elsevier Nextens VPB en IB.

Om een export te maken dient u de beschikking te hebben over het export koppel bestanden “Nextens Export VPB.vet” en “Nextens Export IB.vet”. Deze beide voorgedefinieerde exports kunt u hieronder downloaden:

Om te exporteren dient u eerst de bestanden te downloaden door op een van beide bestanden te klikken. Maakt u gebruik van Internet Explorer, dan kiest u gelijk bij het downloaden voor Uitvoeren. Vervolgens kunt u kiezen uit twee opties (Figuur 4 Bestands model sjabloon opslaan):

• sjabloon opslaan in de persoonlijke map bij Downloads (dit kan van toepassing zijn als u geen rechten heeft van uw systeembeheerder om programma’s te installeren)
  • sjabloon opslaan in de Programma map (wat aangeraden wordt als u wel de beheerders rechten heeft)

fig 4  Bestands model sjabloon opslaan.jpg

Figuur 4 Bestands model sjabloon opslaan

Andere internetbrowsers zullen de bestanden eerst opslaan, daarna voert u het bestand uit van de plek waar ze zijn opgeslagen. Voor sommige versies van Internet Explorer geldt tevens dat bestanden eerst opgeslagen dienen te zijn voor implementatie binnen Visionplanner. Als u dit heeft gedownload kunt u nu via de knop export_knop.png achter in de regel kiezen voor:  “Nextens VPB” of “Nextens IB”, via het menu Kiezen

Geef daarna bij de Globale standaardwaarden (deze staan bij de verwijzingen) het meest recente boekjaar in, voor export, en kiest u voor de kolom Actueel.

Voordat er geëxporteerd word naar de betreffende instantie voor sbr, is het van belang dat u alles heeft ingevuld in de jaarrekening! Anders zal dit een foutief bestand opleveren en zal het bestand niet worden geaccepteerd. Doorloop hiervoor goed de jaarrekening assistent!

Daarna kan de export worden aangemaakt door op de op de knop Export export_knop.png te klikken en te kiezen voor Exporteer.

Geef het bestand een logische naam en map waar het bestand opgeslagen dient te worden.

Het bestand kan nu worden geïmporteerd in Elsevier.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

14 Opmerkingen

• 0
    Avatar
    Support

De export is aangepast aan de nieuwste eisen vanuit elsevier

• 0
    Avatar
    Bas Wolters

Ik krijg de melding in Elsevier dat de export niet goed leesbaar is.

• 0
    Avatar
    Support

@Bas, ik heb er net naar gekeken en zie wat onverklaarbare tekens, het is gelijk doorgestuurd naar de technische afdeling voor bewerking

• 0
    Avatar
    Support

De export naar VPB als IB is aangepast, er konden problemen voorkomen als in Visionplanner in de stamgegevens wijzigingen waren gemaakt, dit is nu op gelost.

• 0
    Avatar
    Bas Wolters

hallo,

vpb export werkt nog steeds niet bij mij. Is niet goed leesbaar krijg ik als melding. Ib doet het wel goed.

• 0
    Avatar
    Support

@ Bas bedankt, ik zal het gelijk doorgeven. Komen hier natuurlijk zo snel mogelijk op terug.

• 0
    Avatar
    Bas Wolters

Hallo,

Wanneer zal de export weer gaan werken? Het is inmiddels alweer vrijdag.

• 0
    Avatar
    Bas Wolters

Diverse baten en lasten exporteren in ib gaat overigens ook nog niet goed.

• 0
    Avatar
    Support

@Bas, technisch klopt de melding en gaat het goed, maar om het probleem op te lossen is er een melding aangemaakt zodat een medewerker met u kan mee kijken om te zien waar het fout gaat.

• 0
    Avatar
    Taco Arends

De Elsevier VPB.vptemplate is aangepast en kan worden gebruikt.

• 0
    Avatar
    Bas Wolters

De template van de IB is deze ook al aangepast?

• 0
    Avatar
    Michelle Bosman

De exportfunctie voor Elsevier vpb (oorspronkelijk alleen voor klassieke software van Elsevier) werkt ook voor Elsevier Nextens met een kleine handmatige aanpassing. Door Visionplanner wordt in het xml-bestand soms punten in de bedragen neergezet. Het xml-bestand kan door deze punten niet worden gelezen in Nextens. Deze punten halen wij er dan handmatig uit, zodat Nextens het xml-bestand wel inleest.

Mogelijk kunt u met deze informatie of de koppeling Elsevier vpb aanpassen of een nieuwe koppeling maken voor Nextens, zodat ook export naar Nextens direct mogelijk is.

• 0
    Avatar
    Marco Groenhout

Beste Michelle,

Bedankt voor je nuttige informatie.

Er is inderdaad wat veranderd m.b.t. het exportbestand.

We gaan ernaar kijken zodat we een export kunnen aanbieden die alle klanten kunnen gebruiken.

Avatar
    Marco Groenhout

In de nieuwe exports zijn de bekende bugs opgelost.