Export naar *.exe of *.zip

Vanuit het rapportage-scherm kunt u direct het rapport naar een uitvoerbestand exporteren. Hiervoor gebruikt u het icoonprinter.png en kiest dan voor Exporteren | EXE...  . Als u hiervoor kiest, zal het rapport gegenereerd worden en krijgt u een berichtvenster te zien met een aantal keuzes (Figuur 268 Het berichtvenster als u wilt exporteren naar een uitvoer-bestand):

Figuur 268 Het berichtvenster als u wilt exporteren naar een uitvoer-bestand

In dit berichtvenster kunt u kiezen om een wachtwoord aan het bestand toe te voegen. Op die manier zet u een beveiliging op het bestand.

Tevens kunt u kiezen voor Bestand zippen, waarmee u het bestand verkleint. Dit is handig om het bestand  per e-mail te kunnen versturen (soms is het namelijk niet mogelijk om een “ongezipt” bestand te mailen, omdat veel e-mailprogramma’s *.exe bestanden (de extensie van het uitvoerbestand) blokkeren). De ontvanger kan het bestand  gewoon weer “unzippen” (“uitpakken”), en vervolgens het rapport openen.