U heeft geen menu "Schermen" aan de linkerkant

U ziet aan de linkerkant geen menu schermen?

1) Zorg dat u een bestand heeft geopend anders krijgt u geen "Schermen-menu" te zien

2) Het kan zijn dat het "Schermen-menu" is ingeklapt daardoor ziet u alleen de titel-schermen in een grijze balk staan: schermen_ingeklapt.png

Door op de uitklap-plijtjes inklappijltjes.png te klikken, achter de omschrijvingen "Schermen" krijgt u de gehele lijst te zien.

3) Er staat helemaal niets, terwijl u wel een bestand heeft geopend. Dan is het menu "Schermen" uitgezet in de instellingen van het bestand.

Hiervoor gaat u naar de "Instellingen" via het menu "Extra":

Daar kiest u voor het tabblad "Bestand" en zet een vinkje aan bij "Schermen" bij "Menu's tonen"schermen_instellingen.png

4) U heeft wel de lijst met schermen maar ziet bijvoorbeeld het specifieke scherm "Periode indeling" niet, dan kan dat per ongeluk door iemand zijn verwijderd uit de Schermenlijst. Om deze weer terug te zetten klikt u met uw muis op "Schermen".

Dan verschijnt er onder de schermen lijst het menu "Verwijzingen", welke ook eventueel niet zichtbaar is om dezelfde oorzaken als bij stap twee en drie. Daaronder staat de mogelijkheid om de functie "Bewerk invoerschermen" uit te voeren.

Als u deze functie heeft gestart verschijnt er een lijst met alle schermen welke in het bestand staan. Door met de rechtermuistoets te klikken kunt u een scherm toevoegen:

Na het toevoegen kunt u het scherm verslepen naar de gewenste plek binnen het bestand.

Mocht

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.