Het importeren is afgebroken, omdat er geen periode zijn om te importeren

De foutmelding dat de import is afgebroken

Op het moment dat u geen periode heeft gekoppeld van uw administratie aan Visionplanner krijgt u de foutmelding:

Dat houdt in dat u de periode nog moet koppelen vanuit uw administratie pakket aan Visionplanner. Open hiervoor de import door op bewerken te klikken en kies voor de knop 'Perioden' bij 'Selecteer de perioden om te importeren'.

Er bestaan twee mogelijkheden:

1. Er is niets gekozen om te importeren(Vinkjes in het koppelscherm staan uit)
  2. Er zijn geen periodes gekoppeld

1. Er is niets gekozen om te importeren(Vinkjes in het koppelscherm staan uit)

Als alle koppelingen zijn gemaakt tussen Visionplanner en uw boekhoudpakket dient u er ook voor te zorgen dat deze koppelingen worden geïmporteerd door de juiste optie te kiezen. Om te zien of u de koppelingen "aan" heeft gezet opent u de import door op Bewerken te klikken bij de betreffende importregel:

Daarna kiest u voor koppelingen bewerken koppel_bestand.pngen kiest u nogmaals voor Bewerken.

Als u geen selectie heeft gemaakt (vakjes zijn leegimport_niet_importeren.png) dan zal bij het importeren de melding komen dat er geen periode zijn om te importeren. Zorg er dus voor dat u hier heeft aangevinkt wat u wilt importeren.

Er bestaat een mogelijkheid om alle rubrieken waarop u importeert op nul te stellen, voordat u de cijfers inleest (dit is de standaard instelling). Andere mogelijkheden zijn om bij de import alleen de gekoppelde rubrieken op nul te zetten, of de in te lezen posten bij de bestaande posten op te tellen. De keuzes van de manier van importeren worden zichtbaar als er op het selectie vakje word geklikt met de muis,

Bij de verschillende methoden van het inlezen van de cijfers is een ander kleur vinkje:

import_alle_kolommen_op_nul.png      Standaard staat de post “te importeren” wanneer u deze voor het eerst aan klikt, op alle posten die daarbinnen vallen, op nul.

import_geselecteerde_kolommen_op_nul.png      Als u een tweede keer met de muis op de post klikt, zullen alleen die posten die gekoppeld zijn, op nul gezet worden. De niet-gekoppelde posten die er binnen vallen, zullen de waarde behouden die al in Visionplanner staat.

import_optellen_bij_vorige_waarden.png      Met nog een klik op het vinkje van de betreffende post, zal het vinkje in een grijze kleur veranderen. Hiermee zullen de waarden die ingelezen worden vanuit de import,  bij de reeds bestaande waarde in Visionplanner worden opgeteld.

import_niet_importeren.png     Staan er geen vinkjes bij een van de aankruisvakjes, dan zal er ook niks ingelezen worden.

Let op! Als u geen selectie heeft gemaakt (vakjes zijn leegimport_niet_importeren.png) dan zal bij het importeren de melding komen dat er geen periode zijn om te importeren.

(zie: De geïmporteerde cijfers zijn twee maal de waarde als normaal)

2. Er zijn geen periodes gekoppeld

•  Als er één periode kan worden geselecteerd

Als dit gebeurd staat er geen periode kolom in de export vanuit uw administratie pakket. U dient dan ook per periode een import te maken en deze aan de juiste periode te koppelen.
TIP: Gebruikt u Visionplanner om een jaarrekening te maken exporteer dan de gegevens per jaar uit uw administratie
  • Of verschijnt een pop-up scherm met daarin allemaal periodes met daarachter een selectie vak.
In het periode scherm zijn alle periode die in uw administratie voorkomen (links) en de periode waar u in Visionplanner kunt koppelen (rechts).
U dient alle periode welke u wilt inlezen aan de juiste periode te koppelen.
Tip: Door gebruik te maken van het toverstafje wizard.png kan u automatisch de periode koppelen.  Het beste is om eerst alles te ontkoppelen (met het toverstafje) en dan te kiezen voor de optie 'Koppel perioden automatisch'
Mocht u rechts niet genoeg perioden zien die u wel wilt inlezen. dan dient u deze aanmaken bij de periode indeling of het kan zijn dat de actuele periode te bewerken uit staat. Als u links periode mist dan komen deze niet uit de administratie.