Er staan vraagtekens bij mij periode in de importkoppeling

Wanneer u in een bestaand bestand de startperiode van de (actuele) cijfers opschuift (zie periode indeling) zullen in de import bij de perioden vraagtekens ontstaan. Dit komt omdat de periode wel worden aangeboden vanuit uw administratie maar niet in Visionplanner.

Hierboven ziet u het voorbeeld waar de periodes niet meer gekoppeld kunnen worden aan de periodes in Visionplanner. De periodes waar ze aan waren gekoppeld in Visionplanner zijn niet meer beschikbaar doordat de startperiode is opgeschoven.

Dit behoeft geen probleem te zijn als u cijfers kloppen, dit heeft te maken met de manier van importeren. Het kan echter wel zo zijn dat de balans als mutatie wordt ingelezen. Deze worden namelijk ingelezen op basis van de laatste periode.

Voorbeeld

U heeft een administratie met actuele cijfers vanaf 2008 tot 2013 en wilt een nieuwe start maken met u Visionplanner bestand.

Daarvoor verschuift de periode indeling van 2013 tot 2015. Doordat de balanswaarde (startwaarde) vanuit 2008 wordt bepaald (u leest dan balanswaardes als mutatie in) dient u ook deze waardes in te lezen. (zie Balanswaarde worden niet juist ingelezen (alleen mutaties worden ingelezen))