Kostenplaatsen (selectie) blokkeren voor bepaalde gebruikers

Gebruikersrechten

Wilt u voorkomen dat bepaalde medewerkers/klanten cijfers inzien van bepaalde kostenplaatsen dan kunt u dit voorkomen door gebruik te maken van Gebruikers (Zie: Indeling van de Visionplanner software)

Stap 1

Ga naar Gebruikers via het Bestandsmenu.

Stap 2

Maak nu groepen aan welke de rechten hebben op een kostenplaats of een kostengroep (een selectie kostenplaatsen). Dit kan u realiseren door op Groepen en vervolgens op Toevoegen te klikken.

Stap 3

Door op Rechten te klikken kunt u bij de omschrijving Kostenplaats kiezen welke rechten deze groep heeft. Daarmee kunt u kiezen voor een enkele Kostenplaats of meerdere kostenplaatsen door een Kostengroep te selecteren.

LET OP: In dit voorbeeld hierboven kan er gekozen worden voor "Kostenplaats 1 tot en met 7", alle oneven kostenplaatsen via de kostengroep "Groep oneven" en via "Groep even" voor alle even kostenplaatsen. Wilt u een selectie maken van meerdere kostenplaatsen dan dient u hiervoor wel een groep aan te maken. (Zie: Stamgegeven - kostenplaatsen)

Stap 4

Nu kunt u gebruikers aanmaken welke dan rechten hebben op alleen die kostenplaats(en) die u heeft geselecteerd:

Let op vergeet niet als eerste een een beheerder aan te maken!