Model koppeling

Via Bestand | Modelkoppeling is het mogelijk om binnen Visionplanner een bestand te koppelen aan een gedefinieerd model. Als dit gedaan wordt, worden een aantal vaste gegevens uit het model gekopieerd naar het gegevensbestand (op het moment dat het model tussentijds aangepast wordt). In Figuur 1 kunt u zien welke onderdelen u kunt koppelen.

 

  Model_koppeling.png

Figuur 1 Modelkoppeling toevoegen aan een bestand

 

Het bewerken van de gegevens geschiedt steeds als het bestand geopend wordt. Klikt u echter met de rechtermuisknop op een item, dan heeft u de keuze om de gegevens gelijk bij te werken (zie Figuur 2).

 

Model_koppeling_bijwerken.png

Figuur 2 Modelkoppeling bijwerken

 

De gekoppelde onderdelen kunnen binnen het gegevensbestand niet meer bewerkt worden. Wilt u toch iets aanpassen, dan moet dat in het model zelf aangepast worden. Dit doet u door vanuit het bestand naar Bestand | Modelkoppeling te gaan en op de knop “Bewerken” te klikken. Daarna kiest u voor Model bewerken. Een andere mogelijkheid is om het betreffende onderdeel los te koppelen van het model, door het uit te vinken.

Heeft u Gebruikers in het model gedefinieerd, dan kunnen die rechten per gebruiker(sgroepen) ook naar de gekoppelde bestanden doorgezet worden. Alleen beheerders kunnen de koppelingen aanpassen.

Voor Rapportage en Dashboard overzichten geldt een uitzondering: Standaard overschrijft u alle rapporten en overzichten, als u kiest voor het overnemen van Rapportage en Dashboards. Echter, als u via het Verwijzingen-menu klikt op “Rapport eigenschappen”, dan zal het specifieke rapport losgekoppeld worden van het model. Dit specifieke rapport (dat u los heeft gekoppeld) zal dan niet meer het model volgen. Totdat u de Rapportage weer opnieuw aanzet bij de Modelkoppeling.

Mocht u gebruik maken van een eigen model, dan kunt u in dit sjabloon aangegeven dat u deze aan zichzelf koppelt. Wanneer u dan een nieuw bestand aanmaakt, zal het automatisch ook aan het gekozen model gekoppeld zijn. Het is niet aan te raden om een koppeling te maken naar een standaard meegeleverd model van Visionplanner. Wanneer een update wordt geïnstalleerd, worden die modellen dan namelijk overschreven en worden dus ook de rapportages etc. in de gekoppelde bestanden aangepast. Dit is meestal niet wenselijk.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.