Openstaande posten in uw rapport opnemen

Met behulp van de module query manager als een directe database koppeling kan er een lijst van openstaande posten worden gepresenteerd. De volgende stappen leggen hoe de openstaande posten te tonen in uw rapportage.

Stap 1

Als eerste gaat u naar het rapport en kiest u voor toevoegen van een Tekst via de knop toevoegen

Stap 2

Het tekst onderdeel zal automatisch gelijk openen. Vul "Openstaande posten" als titel in op het tabblad Titel en klik daarna op het tabblad tekst.

Stap 3

Klik nu met de rechtermuistoets in het tekstveld, kies vervolgens in het rechtermnuisknopmenu voor Nieuw veld. Daarna krijgt u een aantal keuzes en als u een directe database koppeling heeft ook de keuze voor Database tabel. Selecteer deze optie:

Stap 4

Er verschijnt nu een scherm met drie tabbladen:

• Selectie

Hier kunnen diverse queries worden gekozen. Ook openstaande posten voor debiteuren of crediteuren. Kies hier voor de selectie Openstaande posten - debiteuren

• Kolommen

In dit tabblad kunt u de kolommen welke terug komen vanuit de selectie (denk aan bedrag) bewerken als de opmaak bepalen. Zet de opties: Toon kolomkoppen en Toon totalen aan en verander de opmaak in vet met de knop "A" achter de opties.kolommen.png
  • Opties
    Geven de mogelijkheid om de sorteerorde naar eigen wens in te richten. Sorteer hier op de kolom bedrag en kies om deze Aflopend te tonenopties.png

U heeft nu een top 10 debiteuren lijst van de openstaande posten; welke u op dezelfde manier ook in het dashboard kan krijgen van Visionplanner.

Let op: U kunt openstaande posten alleen presenteren als u beschikt over:

1. De module query manager
  2. Een directe database koppeling die beschikt over openstaande posten

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

9 Opmerkingen

• 0
    Avatar
    Matthijs Geelhoed

Ik gebruik de accountview directe database koppeling. Het veld 'directe databasekoppeling' verschijnt echter niet bij het bovenstaande uitvoeren.

Is er geen licentie voor 'query' manager aanwezig dan? Is dit een extra optie bij het abonnement?

• 0
    Avatar
    Support

@Matthijs De query manager is een extra module en deze kunt u aanvragen bij uw accountmanager. Om te controleren of de Query manager in uw module zit kunt gaan naar uw licentie gegevens (Help | Licentie). Daar staat een lijst met modules waarover u beschikt:

• 0
    Avatar
    Hans Pepers

Bjorn, Ik heb van Wim Elders even een testlicentie gekregen om dit te proberen. Maar ik zie wel mijn Accountview database maar geen keuze voor openstaande posten debiteuren of crediteuren.

• 0
    Avatar
    Ger Been

Wederom een zeer welkome aanvulling!

Zoveel moois in 1 update!  :-)

MVG

Ger

• 0
    Avatar
    Support

@Hans, deze mogelijkheid is er pas vanaf de nieuwste versie de 3.19. Als er een update wordt gedaan krijgt u deze mogelijkheid ook.

• 0
    Avatar
    Hans Pepers

@Bjorn, ik heb de nieuwe update 3.19. Naar aanleiding van de nieuwsbrief even met Wim Elders gebeld. Heb nu testlicentie voor Query Manager maar het is mij nog niet gelukt.

• 0
    Avatar
    Support

@Hans, neem anders even contact op (via een melding inleggen) met onze support dan kijken we gelijk even mee.

• 0
    Avatar
    Richard van der Kaaij

Goedemiddag,

Werkt dit ook met Twinfield. Wij krijgen namelijk alleen de keuze "transacties"of "aangepast".

Moet er nog iets ingesteld worden verder?

Richard v.d. Kaaij

• 0
    Avatar
    Adriaan

Beste Richard van de Kaaij,

Dit werkt alleen met een directe databasekoppeling. Twinfield is een online boekhoudpakket en hierbij is dit niet mogelijk.

Richard v.d. Kaaij