Inkoopwaarden koppelen aan voorraad

Wanneer de inkoopkosten en voorraad aan elkaar gelieerd zijn dan kan dit worden opgenomen in de prognose. Hiermee kan ingesteld worden dat de inkoopwaarde automatisch als voorraaddaling wordt verwerkt. Dan hoeft bij de voorraad alleen de inkopen te worden opgenomen.

Om de inkoopwaarde in de prognose te koppelen aan de voorraad dien je de instellingen bij de inkoopwaarde aan te passen. Ga hiervoor naar Prognoses | Bewerken | Exploitatie | Omzet & Inkoopwaarde en open daar de inkoopwaarde welke gekoppeld dient te worden aan de voorraad.

De hoogte van de inkoopkosten kunnen op diverse manieren worden bepaald net als beschreven bij Prognose Exploitatie Inkoopwaarde en kosten generiek, alleen kunnen deze niet de afloop van de voorraad beïnvloeden. Maar de Invoermethode is identiek aan Wijze van invullen van de bedragen bij Prognose Exploitatie Inkoopwaarde en kosten generiek.

Een handigheidje is de stamgegevens-knop stamgegevens.png onderin het scherm om direct naar de Stamgegevens van Voorraad te gaan om eventueel wijzigingen in de financiële inrichting van de voorraden op te nemen.