1. Visionplanner Offline
  2. Veel gestelde vragen
  3. Importeren, actuele cijfers inlezen, actualiseren van de cijfers

Gewijzigde inlogprocedure Exact Online

Vanaf 1 augustus 2015 ondersteunt Exact Nederland de methode van authenticatie via een inlognaam en wachtwoord niet meer. Voor Exact Online België geldt dit vanaf 1 oktober 2015.

De koppeling met Exact Online gebaseerd op de authenticatie via een inlognaam en wachtwoord zal dus ook niet meer werken. Om met deze koppeling te kunnen werken na deze datums zult u een update van Visionplanner naar versie 3.21.8 moeten uitvoeren. U dient tevens de import 'Exactonline' te selecteren.

In versie 3.21.8 werkt de koppeling als volgt:

Verbinding met de gegevens

U opent de connectie instellingen via het knopje achter administratie en kiest vervolgens uit het menu 'Selecteer'. U kunt dan het land kiezen van de Exact omgeving waar u uw exact administratie voert. Op dit moment ondersteunt Visionplanner de volgende landen:

• Nederland;
  • België;
  • Duitsland;
  • Engeland;
  • Frankrijk;
  • Amerika.

Vervolgens kunt u via de login-knop inloggen in Exact online. Dit zal via een Webbrowser gebeuren, Exact stelt eisen aan uw webbrowser en zal niet werken op verouderde websites. Voor meer informatie daarover verwijzen wij u naar uw Exact ondersteuning. Na de verificatie kunt u de geopende pagina sluiten. Was u reeds ingelogd in Exact online dan worden uw inloggegevens automatisch overgenomen in Visionplanner en is er kans dat u niets hoeft te doen. Eventueel dient u dan nog wel toestemming te geven dat de Visionplanner Applicatie uw Exact online gegevens kan benaderen.

Was u reeds ingelogd in Exact online dan zal Visionplanner automatisch die inloggegevens gebruiken. Wilt u andere inloggegevens gebruiken dan dient u eerst uit Exact online uit te loggen (via https://start.exactonline.nl) en kunt u daarna via de login-knop op het selectie scherm alsnog in Exact inloggen.

Opties

Voor Exact online kunnen een paar extra opties worden gekozen, ook hiervoor klikt u op het knopje achter 'administratie' en kiest u nu voor 'Opties'.

• Administratie;
  • Kostenplaatsen of Kostendragers gebruiken;
  • Inclusief of Exclusief onverwerkte boekingen importeren.