Om te zorgen dat de invoer zo consistent mogelijk plaatsvindt, genereert Visionplanner (indien noodzakelijk) automatisch een aantal aandachtspunten. Deze aandachtspunten verschijnen automatisch nadat de formules uitgevoerd zijn. Onder Instellingen zijn deze Visionplanner-meldingen eventueel uit te schakelen (Figuur 185 Scherm aandachtspunten met een melding over een balans uit evenwicht).

Figuur 185 Scherm aandachtspunten met een melding over een balans uit evenwicht

De aandachtspunten (meldingen van Visionplanner) hebben bijvoorbeeld betrekking op:

• balans van de actuele cijfers uit evenwicht
  • journaalpost uit evenwicht
  • meer ontvangst (of betaling) van een BeginBalans stand
  • negatieve voorzieningen etc.

Met behulp van de functietoets F2 (zie: functietoetsen) is het scherm met de aandachtspunten direct op te roepen.

Eventueel is het ook per aandachtspunt (melding) mogelijk om deze uit te schakelen. Hiertoe zet u het vinkje voor dit bepaalde punt “aan” . Onderin het aandachtspuntenscherm staat een optie om ook de “uitgevinkte” aandachtspunten te tonen, zodat deze weer “aangezet” kunnen worden (Figuur 186 Extra opties van het Aandachtspuntenscherm):

Figuur 186 Extra opties van het Aandachtspuntenscherm

Mocht het scherm niet breed genoeg zijn (dit kan voorkomen als de balans op verschillende periodes niet in evenwicht is) dan kunt u op dat aandachtspunt dubbel klikken. Hierdoor wordt dat bepaalde aandachtspunt volledig weergegeven.

Tot slot heeft het scherm nog twee iconen (zie hierboven, Figuur 186): Het eerste icoon is voor het printen van de aandachtspunten naar een geselecteerde printer. Het tweede icoon kopieert de aandachtspunten naar het klembord.