Consolidatie maken met meerdere jaarrekeningen (geconsolideerde jaarrekening)

Het is mogelijk om een geconsolideerde jaarrekening te maken met Visionplanner. Hiervoor dient u een aantal zaken te hebben geregeld:

In uw licentie kunt u bij modules zien of u beschikt over deze modules via: Help| Licentie:

Stap 1

U dient voor iedere administratie een apart VP-bestand aan te maken. Hiervoor dient u gebruik te maken van het sjabloon Enkelvoudige Jaarrekening welke op de portal is te downloaden bij Downloads | Bestandssjablonen voor Visionplanner. Mocht u gebruik willen maken van een bestaand bestand dient u deze om te zetten naar de nieuwe inrichting van de jaarrekening, zie hiervoor: Visionplanner jaarrekening en XBRL

Stap 2

Alle jaarrekeningen dienen nu aan het sjabloon van de Geconsolideerde jaarrekening te worden gekoppeld. Als u het sjabloon Geconsolideerde Jaarrekening heeft welke op de portal is te downloaden bij Downloads | Bestandssjablonen voor Visionplanner. Kunt u een nieuw bestand aanmaken via Bestand | Nieuw | Geconsolideerde jaarrekening. Daarna kunt u de assistent in het sjabloon volgen. Deze staat links onderin en volg deze stap voor stap door het bestand heen:

Let op! Lees de assistent goed en volg de stappen die daar worden vermeld, uit ervaring blijkt dat hier 80% van de problemen mee worden verholpen.