Een rubriek apart presenteren en uit een totaaltelling halen

Situatie in de toelichting staat een waarde welke we ook bij de verdichte cijfers willen presenteren; bijvoorbeeld een belangrijke omzet groep of kostenpost.

We dienen als eerste de rubriek welke in de tabel van de toelichting staat te kopiëren, daarna in het tabel plakken waar we het willen presenteren. Om vervolgens ervoor te zorgen dat de telling goed blijft, dient de regel die apart gepresenteerd moet worden van het totaal afgetrokken worden met een formule in dezelfde regel.

Stap 1
We openen het financiële tabel waar de rij in staat die we willen gebruiken in een andere tabel. Door op de betreffende rij met de rechtermuisknop te klikken kunt u de rij kopiëren:

Stap 2

Open het tabel waar de rij in gepresenteerd dient te worden en klik met de rechtermuistoets om de rij nu te plakken.

Versleep de rij nu eventueel naar de goede plek

Stap 3
Ga nu naar de rij waar de waarde van de net toegevoegde net ook in wordt meegeteld. Open deze door er op te dubbel klikken.

Nu willen we deze rij verminderen met de waarde van de toegevoegde rij

Ga naar het tabblad Waarde en klik daar op formule om daar van de standaardwaarde de nieuwe toegevoegde rubriek er van af te halen. Voor formules en de werking hiervan kunt u meer lezen op onze portal bij prestatie indicatoren.

De formule wordt dan:

[Standaard]-[Nieuwe toegevoegde rubriek]

De Standaard is de waarde welke bepaald wordt in het tabblad waarden; hieronder is standaard totaal omzet uit de exploitatie waarvan omzet nul wordt afgehaald zodat deze apart kan worden gepresenteerd en niet wordt meegenomen in de totaal telling.