Rapport bevriezen

Het is mogelijk om een kopie van het bestand (rapport) voor een bepaalde periode te “bevriezen”. Een “bevroren kopie” wil zeggen dat u het document niet meer kan bewerken. Een “bevroren kopie” maakt u aan met de knop  Printermenu en daarna kiest u voor Rapport bevriezen.

Op het moment dat u er voor kiest om “een rapport te bevriezen”, wordt er een PDF-document gecreëerd. Dit document wordt opgeslagen bij de rest van uw rapporten. Op deze manier kunt u een dossier opbouwen. Als u dit heeft gedaan, krijgt u onderstaande bevestiging (Figuur 298 Bevestiging van het aanmaken van een bevroren kopie):

 

Figuur 298 Bevestiging van het aanmaken van een bevroren kopie

Mocht u niet over een PDF-printer beschikken, dan kunt u deze via de “Rapportinstellingen” downloaden en installeren (zie terug: Printer). 


De Bevroren kopie zal onderaan komen te staan in het onderdeel “Rapportage”. De “bevroren kopie” wordt opgeslagen onder dezelfde titel (naam) als het originele rapport, aangevuld met de datum en tijd van het aanmaken van de “bevroren kopie”. Mocht u de titel willen veranderen, dan kunt u er met de rechtermuisknop op klikken, en een andere naam geven. 

Als u nu op dit (“bevroren”) rapport klikt, zal het rapport worden geopend als PDF-document.