1. Visionplanner Offline
  2. Veel gestelde vragen
  3. Inrichting bepalen (Financiële- en Algemene gegevens)

Het verwijderen van alle cijfers in Visionplanner

Actuele cijfers wissen

Er is geen knop waarmee u alle waardes in een keer verwijderd. Nu is dit ook niet verstandig in een aantal gevallen, neem bijvoorbeeld de jaarrekening. In de jaarrekening staan bijvoorbeeld de percentages voor de investeringaftrek ingevuld.

Alles kan snel verwijderd worden in het scherm Actuele cijfers | Bewerken:

Stap 1

Kies in het scherm actuele cijfers om de periode op Jaren te zetten:

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op een jaartal en kies voor Wissen, en doe dit voor alle jaren en alle overzichten (Exploitatie, Balans, Balansverloop etc.)

In het financieel overzicht (F6) kan als extra controle worden gekeken of er nog waardes in staan.

Prognose cijfers wissen

Mocht er een nieuwe start gewenst zijn voor de prognose door alles op nul te zetten, dan is dit het snelst te realiseren met ExtrapolerenMet extrapoleren kunnen we een trend doorzetten vanuit het verleden. (Voor meer informatie ga naar extrapoleren

Stap 1

Kies een (lege) actuele periode om te extrapoleren met nul procent. Is er geen lege periode aanwezig in de administratie creëer deze door een extra periode aan te maken bij periode indeling. (Voor meer informatie: Periode indeling)

Stap 2

Ga naar het scherm Actuele cijfers | Extrapoleren en zorg dat alle posten op worden ge extrapoleert Volgens bovenliggend. Dit kan versneld door op de groepsnaam van de Overzicht dubbel te klikken en onder de helpfunctie  te kiezen voor: Zet alle onderliggende posten op 'Volgens bovenliggend':

Budget cijfers wissen

Mocht er een nieuwe start gewenst zijn voor budget cijfers kan deze worden gewist op dezelfde manier als bij Actuele cijfers.

Alles kan snel verwijderd worden in het scherm Budget | Bewerken:

Stap 1

Kies in het scherm actuele cijfers om de periode op Jaren te zetten:

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op een jaartal en kies voor Wissen, en doe dit voor alle jaren en alle overzichten (Exploitatie, Balans, Balansverloop etc.)

Controle

Om zeker te zijn of alle cijfers zijn verwijderd, gaat u naar het financieel overzicht en controleert of daar geen waardes meer staan.